ZAPROSZENIEWalencja, dnia 31. miesiąca lipca roku 2024.Jego Królewska Mość Norbert I de Catalán w imieniu własnym oraz Rady Generalitatu Królestwa Skarlandu ma zaszczyt zaprosić Delegację Carstwa Rusowskiego na Szczyt Państw Estelli-Vaarlandu "EV2024" w Walencji, który planowo rozpocznie się 5 sierpnia 2024 roku. Głównym przedmiotem obrad będzie Traktat Estellański / Traktat Vaarlandzki zaproponowany przez Władców Królestwa Skarlandu i Rzeczpospolitej Obojga Narodów, a także kwestia dalszej współpracy na kontynencie. Wyznaczony termin rozpoczęcia obrad jest dość ekspresowy z uwagi na dyskusje jakie toczą się lub toczyły wokół samego Traktatu. Termin zakończenia szczytu określą przedstawiciele lub delegacje w trakcie trwania szczytu.
Prosimy o potwierdzenie obecności przedstawiciela lub delegacji do dnia 4 sierpnia na forum Królestwa Skarlandu lub discord.
/-/ Norbert I de Catalán, El Rey
PODPIS KRÓLA SKARLANDU
Zaproszenie na Szczyt Państw Estelli-Vaarlandu
-
Norbert de Catalan • Stempel
Zaproszenie na Szczyt Państw Estelli-Vaarlandu
- Maria Fiodorowna • Stempel
- Jej Cesarska Mość

Re: Zaproszenie na Szczyt Państw Estelli-Vaarlandu
Przepraszam za opóźnienia w odpowiedzi. Natychmiast wysyłam posła Romadonowa!

Jej Cesarska Mość Maria I Fiodorowna, z Bożej Łaski Cesarzowa i Samodzierżczyni Rusowii, księżna krupijska
- Aleksandr Fiodorowicz Kierienski • Stempel
- Baron

Cieszę się,że udało się wysłać naszego przedstawiciela, bo sprawa jest bardzo ważna i prestiżowa dla Imperium, a opinia międzynarodowa ma oczy zwrócone na nas.
Zbyt późno przeczytałem post powyżej...
- Fryderyk Orański • Stempel
Ten przedstawiciel to się chyba gdzieś zagubił po drodze. Może zgubił się / utknął w Cesarstwie Niemieckim (Leży po drodze z Rusowii do Skarlandu, choć lepiej byłoby chyba dla Rusowii podróżować przez morze do Walencji...)?Aleksandr Fiodorowicz Kierienski pisze: ↑11 sie 2024, 20:02 Cieszę się,że udało się wysłać naszego przedstawiciela, bo sprawa jest bardzo ważna i prestiżowa dla Imperium, a opinia międzynarodowa ma oczy zwrócone na nas.
Póki co nawet z ograniczonej perspektywy, gdyż niewiele mogę i w praktyce staję się obserwatorem tego wydarzenia, to nie zaobserwowałem czcigodnego posła z Rusowii w Recepcji...
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

- Aleksandr Fiodorowicz Kierienski • Stempel
- Baron

-
Norbert de Catalan • Stempel
Pragnę zakomunikować iż Kortezy Generalne Królestwa Skarlandu jako pierwsze wyraziły zgodę na ratyfikację Traktatu Vaarlandzkiego. Pragniemy również przypomnieć, że delegacja Rusowii dotychczas nie pojawiła się na Szczycie Estelli-Vaarlandu przez co sama pozbawiła się prawa decydowania o losach kontynentu.