Forma parlamentu rusowskiego
- Aleksandr Romadonow
- Marszałek Wielki
Forma parlamentu rusowskiego
Instytut Badania Opinii Społecznej bada nastroje społeczne Rusowian na różne tematy. Udział w badaniu jest zastrzeżony wyłącznie dla obywateli Rusowii.
Александр Николаевич Ромадонов
Великий Маршал Руссовского царства,
Посол Чрезвычайный и Полномочный Руссовского царства,
Великий Герольд Руссовского царства.
- Konstantyna Aleksiejewna
- Jej Carska Mość
Re: Forma parlamentu rusowskiego
Na formę parlamentaryzmu jako wybieranego parlamentu jest chyba zbyt wcześnie. I tak większość aktywnych obywateli zasiada w Dumie Bojarskiej. Należy jednak zwiększyć ilość jej obrad.
Божиею милостью Царица Руссовии, княгиня крупийская, хозяйка поместья Красинка
- Aleksandr Romadonow
- Marszałek Wielki
Ja bym zwiększył znaczenie rządu. Poseł Nadzwyczajny i Marszałek Wielki są jego członkami z urzędu, ale poszerzyłbym to o gospodarkę, administrację czy kulturę.
Александр Николаевич Ромадонов
- Aleksandr Fiodorowicz Kierienski
Osobiście, uważam, że naszym celem powinna być monarchia parlamentarna.
Oczywiście, to pieśń przyszłości, ale mam nadzieję tego doczekać.
Mam pewien pomysł odnośnie Cerkwi prawosławnej. Proponuję powołać Świątobliwy SynoduRządzący (Святейший Правительствующий Синод) jako nową kolegialną instytucję, zrzeszającą najwyższych duchownych i kierującą działalnością Cerkwi w państwie rusowskim. Zwierzchnikiem by był urzędnik bez święceń, zazwyczaj wojskowy, jako oberprokurator.
Odpowiedzialny by był przed carem i Dumą.
Mógłbym zająć się gospodarką, bo boli mnie uzależnienie od zagranicy i chcę to zmienić.
Trzeba rozwinąć przemysł. Również zająć się stoczniami,by nie trzeba było kupować okrętów za granicą. Należy zająć się poszukiwaniem złóż i wydobyciem surowców. Zamierzam między innymi rozpropagować uprawę konopi, by Imperium zarabiało na dostarczaniu lin dla okrętów RON.
Myślę o rozwoju nowych technologii.
Oczywiście, to pieśń przyszłości, ale mam nadzieję tego doczekać.
Mam pewien pomysł odnośnie Cerkwi prawosławnej. Proponuję powołać Świątobliwy SynoduRządzący (Святейший Правительствующий Синод) jako nową kolegialną instytucję, zrzeszającą najwyższych duchownych i kierującą działalnością Cerkwi w państwie rusowskim. Zwierzchnikiem by był urzędnik bez święceń, zazwyczaj wojskowy, jako oberprokurator.
Odpowiedzialny by był przed carem i Dumą.
Mógłbym zająć się gospodarką, bo boli mnie uzależnienie od zagranicy i chcę to zmienić.
Trzeba rozwinąć przemysł. Również zająć się stoczniami,by nie trzeba było kupować okrętów za granicą. Należy zająć się poszukiwaniem złóż i wydobyciem surowców. Zamierzam między innymi rozpropagować uprawę konopi, by Imperium zarabiało na dostarczaniu lin dla okrętów RON.
Myślę o rozwoju nowych technologii.