Czwarte posiedzenie Dumy

Awatar użytkownika
Aleksiej Romanow
Duma Bojarska

Re: Czwarte posiedzenie Dumy

Post autor: Aleksiej Romanow »

ZA
Aleksiej Romanow
Wielki Książę
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Duma Bojarska

Post autor: Borys Zamycki »

Wasze Ekscelencje,

stwierdzam, że Ustawa o obywatelstwie Carstwa Rusowskiego została uchwalona przy trzech głosach "za" oraz braku głosów "przeciw" i wstrzymujących.
Wszystkie zaproponowane poprawki uchwalono takim samym stosunkiem głosów.

Kolejnym projektem, którym zajmie się Duma, jest projekt Ustawy o kryteriach uznawania innych państw autorstwa Jego Carskiej Mości. Projekt jest dostępny pod poniższym linkiem, pod przyjętym już projektem Ustawy o obywatelstwie: viewtopic.php?t=105

Zarządzam dyskusję nad projektem do jutra do godziny 23:00. Dyskusja w razie potrzeby zostanie przedłużona; może też być skrócona, jeżeli wszyscy członkowie Dumy wstrzymają się od wnoszenia poprawek i zastrzeżeń do projektu.

Osobiście nie zgłaszam poprawek ani zastrzeżeń do projektu.
(-) Борис Адамович Замыцкий
Князь Смаргонский
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Duma Bojarska

Zamykam dyskusję i otwieram głosowanie nad projektem Ustawy o kryteriach uznawania innych państw, które potrwa do środy 25.10 do godziny 20:00.

Mój głos:
ZA
Князь Смаргонский
Awatar użytkownika
Aleksiej Romanow
Duma Bojarska

ZA
Aleksiej Romanow
Wielki Książę
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Duma Bojarska

Wasze Ekscelencje,

stwierdzam, że Ustawa o kryteriach uznania innych państw została uchwalona przy dwóch głosach "za" oraz braku głosów "przeciw" i wstrzymujących.

Kolejnymi dwoma projektami, którymi zajmie się Duma, są: projekt Ustawy o kredytach, zapomogach i dotacjach (link: viewtopic.php?t=129) oraz projekt Ustawy o odznaczeniach państwowych (link: viewtopic.php?t=131), obydwa projekty autorstwa Jego Carskiej Mości.

Zarządzam dyskusję nad obydwoma projektami do jutra do godziny 23:00. Ze względów praktycznych zdecydowałem o połączeniu dyskusji tak, że można teraz zgłaszać poprawki zarówno do projektu Ustawy o kredytach, zapomogach i dotacjach, jak i do Ustawy o odznaczeniach państwowych. Dyskusja w razie potrzeby zostanie oczywiście przedłużona.

Osobiście nie zgłaszam poprawek ani zastrzeżeń do żadnego z projektów.
Князь Смаргонский
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Duma Bojarska

Zarządzam głosowanie nad projektami obydwu ustaw, trwające do soboty 28.10 do godziny 20:00. Głosujemy kolejno w sprawie projektów:

1. Ustawy o kredytach, zapomogach i dotacjach
2. Ustawy o odznaczeniach państwowych

Moje głosy:
1. ZA
2. ZA
Князь Смаргонский
Awatar użytkownika
Aleksiej Romanow
Duma Bojarska

1. ZA
2. PRZECIW, moje zdanie wyłożyłem przy projekcie ustawy
Aleksiej Romanow
Wielki Książę
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Duma Bojarska

Wasze Ekscelencje,

stwierdzam, że projekt Ustawy o kredytach, zapomogach i dotacjach został uchwalony przy dwóch głosach "za" oraz braku głosów "przeciw" i wstrzymujących.

Jednocześnie stwierdzam, że Duma odrzuciła projekt Ustawy o odznaczeniach państwowych przy jednym głosie "za", jednym "przeciw" i braku wstrzymujących.

Aleksiej Romanow pisze: 28 paź 2023, 16:42 PRZECIW, moje zdanie wyłożyłem przy projekcie ustawy
Tak, potwierdzam, widziałem uwagi Waszej Książęcej Mości. Żeby jednak mogły one być uwzględnione w projekcie i w głosowaniu, należałoby przedstawić je na posiedzeniu w formie poprawek lub złożyć nowy projekt ustawy, uwzględniający proponowane zmiany w projekcie Jego Carskiej Mości.

Otwieram teraz czas na końcowe wnioski, uwagi lub ewentualnie zgłaszanie projektów ustaw/uchwał. Czas potrwa do wtorku 31 października, do godziny 22:00. W przypadku braku takich wniosków, uwag, projektów, czwarte posiedzenie zostanie zamknięte, zaś ewentualne wnioski i projekty złożone po zamknięciu posiedzenia, zostaną przedstawione na kolejnym, piątym posiedzeniu.
Князь Смаргонский
Awatar użytkownika
Aleksiej Romanow
Duma Bojarska

Proszę, o poprawienie ustawy o orderach i ponowne oddanie go pod obrady
Aleksiej Romanow
Wielki Książę
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Duma Bojarska

W porządku - poprawię i przedłożę wspomniany projekt na obecnym posiedzeniu w ciągu kilku dni. W związku z tym, przedłużam jednocześnie czas na składanie ewentualnych wniosków.
Князь Смаргонский
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sala Obrad”