Port Lotniczy Sławogród - Rżewka

Славгород
Awatar użytkownika
Aleksandr Romadonow
Marszałek Wielki

Port Lotniczy Sławogród - Rżewka

Post autor: Aleksandr Romadonow »

АЭРОПОРТ
СЛАВГОРОД - РЖЕВКА

Lotnisko Rżewka zostało zbudowane w roku 1923 i jest najstarszym lotniskiem w Rusowii. Posiada jeden pas startowy o wymiarach 1800x40. Lotnisko przeznaczone jest dla celów zarówno cywilnych jak i wojskowych.

Obrazek

Obsługiwane połączenia:

Obrazek
Monarchia Austro-Węgierska
Австро-Венгерская монархия

Obrazek
Cesarstwo Niemieckie
Германская империя

Obrazek
Królestwo Skarlandu
Королевство Скарланда

Obrazek
Bastion Pollin
Бастион Поллин

Obrazek
Palatynat Leocji
Палатинат Леотии

Obrazek
Ludowa Republika Magnifikatu
Народная Республика Магнификата

Obrazek
Księstwo Sarmacji
Княжество Сарматии
Александр Николаевич Ромадонов

Великий Маршал Руссовского царства,
Посол Чрезвычайный и Полномочный Руссовского царства,
Великий Герольд Руссовского царства.

Obrazek
Awatar użytkownika
Friedrich von Baden
Kontakt:

Re: Port Lotniczy Sławogród - Rżewka

Post autor: Friedrich von Baden »

Do portu lotniczego Sławogród - Rżewka zbliżał się powoli zagraniczny samolot. Była już późna wieczorna pora, niebo było już ciemne, pas startowy również przez wzgląd na swój materiał był ciemny, czyli słabo widoczny. Po kilku chwilach niemiecki samolot pasażerski Arado Ar 23 wylądował. Pojazd zatrzymał się na betonowym pasie startowym o wymiarach 1800x40 m. Ze względu na dopiero raczkujący zarówno niemiecki jak i rusowski transport drogą lotniczą, na lotnisku panował spokój i cisza. Można było zauważyć stojące w dali, w hangarach kilka prototypowych samolotów lokalnej rusowskiej produkcji.
Z samolotu po czasie wysiadła pierwsza osoba, którą był osobisty adiutant Jego Wielkoksiążęcej Wysokości Friedricha von Badena. Po chwili, wysiadł także i on. Wielki Książę Badenii, pełniący obowiązki dyplomaty, zszedł po schodkach z pokładu Ar 23. Rozejrzał się chwilkę na boki aby obejrzeć okolicę lotniska. Następnie zaś dojrzał nadchodzących w jego kierunku przedstawicieli Carstwa Rusowskiego.
Obrazek
Friedrich III. Großherzog von Baden
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
Awatar użytkownika
Aleksandr Romadonow
Marszałek Wielki

Na przywitanie Dostojnego Gościa wyszedł osobiście sam Car Władimir I Iwanowicz. Panowie przywitali się serdecznym uściskiem dłoni, po czym przeszli po czerwonym dywanie. Odegrano hymny obydwu państw:

Następnie obydwaj Panowie przedstawili sobie wzajemnie swoje delegacje.

Wasza Wielkoksiążęca Mość!
Mam wielki zaszczyt po raz kolejny powitać na rusowskiej ziemi przyjaciela naszego narodu. Mam nadzieję, że przed nami i naszymi narodami rozpoczyna się okres długotrwałej przyjaźni i współpracy. Wielce cieszę się, że Niemcy zechciały formalnie nawiązać z Rusowią formalne stosunki dyplomatyczne. Jest to przykład rozpoczynającej się wielkiej przyjaźni narodów - tu na vaarlandzkiej ziemi. Mam nadzieję, że nasze rozmowy będą owocne.

Obrazek
Awatar użytkownika
Friedrich von Baden
Kontakt:

Post autor: Friedrich von Baden »

Po wygłoszeniu swojej mowy Car Władimir I Iwanowicz oddał głos przybyłemu z Niemiec posłowi.

- Wasza Carska Mość,
Dziękuję za bardzo serdeczne powitanie mnie w Waszej stolicy. Jest mi niezmiernie miło, móc się ponownie z Wami spotkać. Moja podróż na ziemię Rusowii ma wymiar symboliczny oraz praktyczny. Chcemy bowiem aby owocem tej wizyty zagranicznej stało się oficjalne zawarcie stosunków dyplomatycznych, poprzez podpisanie traktatu uznaniowego. Wierzymy, że nie będzie o jedyna umówią międzynarodowa jaką nasze państwa zawrą. Oby przykład relacji pomiędzy naszymi narodami został zapamiętany i podchwycony przez zagranicę, oby nasze relacje były przykładem wzorowych relacji pomiędzy członkami jednego kontynentu. Mam nadzieję, że Vaarland sporo się od nas nauczy, oraz, że Niemcy wraz z Rusowią wspólnie przynioą wiele dobrego naszemu kontynentowi.
Friedrich III. Großherzog von Baden
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
Awatar użytkownika
Aleksandr Romadonow
Marszałek Wielki

Po powitaniu delegacje udały się do Carskiego Sioła. Car Rusowii wyda tam uroczystą kolację na cześć Dostojnego Gościa. Następnie delegacje udadzą się na spoczynek.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sławogród”